Jak spustit službu IReMonitor?

Změněno dne Thu, 08 Oct 2020 v 10:04 AM

Pokud se Vám nepočítají směny a z docházkové čtečky Vám nepřicházejí záznamy o docházce zaměstnanců, je možné, že je zastavena služba IReMonitor (toto se netýká docházkových čteček DSi 700). V menu na levé straně rozklikněte Nastavení a na pravé straně sjeďte myší do sekce Čtečky.

V případě, že monitor a čtečka svítí červeně, zkontrolujte službu IReMonitor.

Služba IReMonitor je většinou nainstalována někde na serveru, protože musí být nainstalována ve stejné síti, jako je docházková čtečka. Služba může být také nainstalována na lokálním PC uživatele, ale nevýhodou je, že když uživatel program vypne, tak se nebudou stahovat aktuální záznamy ze čtečky do té doby, dokud zase uživatel ten počítač nezapne.

Většinou název, který je uveden v monitoru odpovídá názvu serveru nebo PC, na kterém je služba nainstalována. Nemusí to být pravidlem. Uživatel nebo IT může monitor pojmenovat podle sebe.

V PC nebo na serveru najeďte myší do pravého spodního rohu na hlavní panel.

Pravým tlačítkem myši klikněte do lišty v hlavním panelu a zobrazí se Vám nabídka kontextového menu.

Následně zvolíte možnost Správce úloh.

Pokud se Vám okno pro Správce úloh zobrazí v jednoduchém zobrazení, tak dole klikněte do  rozbalovacího menu pro více informací.

Následně klikněte na záložku Služby a v seznamu vyhledáte službu s názvem IreMonitor. V případě, že bude u služby stav Zastaveno, tak je nutné službu spustit.

Spuštění provedete kliknutím pravým tlačítkem myši na tuto službu a následně zvolíte možnost Spustit.

Jakmile bude u služby napsáno, že je ve stavu Spuštěno, tak opět v menu na levé straně programu rozklikněte Nastavení a na pravé straně sjeďte myší do sekce Čtečky. Monitor i čtečka svítí zeleně a komunikace mezi čtečkou a programem bude obnovena.

Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit