Rozklikněte sekci Provozy v levém menu a klikněte na jméno vybraného zaměstnance, tím se dostanete do detailu zaměstnance.

Když sjedete myší níže, uvidíte, že máte k dispozici několik sekcí (například úvazek, přístupy, provozy, pracovní skupiny a další). My si nyní vybereme Úvazek a klikneme na symbol tužky, čímž se otevře editace úvazků.

Zaměstnance zneaktivníte tím, že mu zadáte datum ukončení.

Zaměstnanec se nevymaže (zůstane také zachována jeho docházka), jenom se mu změní status na bývalý a můžete si ho zobrazit, když zaškrtněte ve filtru kolonku Bývalí.

Zaměstnance pak uvidíte v provozu s šedou tečkou.