Jak Alveno funguje?

Změněno dne Thu, 31 Aug 2023 v 08:26 AM

Celé Alveno funguje na tomto základním principu:

Docházkové čtečky sbírají data o příchodech a odchodech zaměstnanců, případně o dalších přerušeních směny. Tato data čtečky odesílají do Alvena a Alveno z nich tvoří výkazy podle předem nastavených pravidel.

Výkazy pak můžete tisknout nebo exportovat do mzdových programů.

Aby Alveno dostávalo všechna data, je potřeba si instalovat biometrické čtečky. Každá čtečka potřebuje připojení do elektřiny a také připojení k internetu.

Naše nejmodernější čtečka DSi 800 se pak o vše postará sama a všechna data přes internet posílá do Alvena.

Jiné čtečky potřebují s komunikací s programem Alveno trošku pomoci. Na libovolný počítač (ideálně server, který je zapnutý pořád), a je ve stejné síti jako připojená čtečka, je potřeba nainstalovat náš program, který se jmenuje Monitor. Tento program zprostředkovává komunikaci mezi čtečkou a programem Alveno a můžete si jej stáhnout přímo v Alvenu v menu Nastavení v sekci Ke stažení.

A co když nepůjde internet? Nic se neděje. Všechny čtečky mají vlastní interní paměť, kam si ukládají všechna data o příchodech a odchodech zaměstnanců a až se internet rozjede, opět všechno pošle přímo do Alvena.

Pokud nemáte biometrické čtečky, můžete pro evidenci příchodů, odchodů a ostatních přerušení využít softwarovou čtečku. Jedná se o takovou „virtuální“ docházkovou čtečku, která je přímo integrovaná v programu a pokud udělíte zaměstnanci přístup do programu, tak mu můžete povolit tuto čtečku využívat.

Podrobnosti o nastavení biometrických čteček a instalaci programu Monitor najdete zde.

Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit