Jak zobrazit docházku zaměstnanců po dnech?

Změněno dne Wed, 17 Aug 2022 v 03:30 PM

Pokud máte více zaměstnanců, tak většinou kontrola a oprava výkazu na konci měsíce nestačí. Proto můžete sledovat výkazy všech zaměstnanců po jednotlivých dnech. 


Klikněte v levém menu na Výkazy, kde se vám zobrazí seznam zaměstnanců a kliknutím na symbol oka si můžete zobrazit klasický měsíční výkaz zaměstnance. Pokud chcete denní pohled, tak klikněte na ikonu Denní výkazy v pravém horním rohu. 




Následně se vám zobrazí přehled zaměstnanců podle abecedy. Na pravé straně máte filtr, kde si můžete vyfiltrovat konkrétní den, provoz a pracovní skupinu, která vás zajímá. 



Samotný filtr také obsahuje sekce Příznaky a Výjimky


Po zatrhnutí jakékoliv položky ve filtru se vám zobrazí pouze ti zaměstnanci, kterých se daná položka týká a pomocí akčních tlačítek v horní části obrazovky, můžete zaměstnancům rychle jejich výkazy upravit. 


Příklady: 
V sekci filtru Příznaky zatrhněte položku Kladné saldo a zobrazí se vám jen ti zaměstnanci, kteří v daném dni pracovali nad stanovený fond. Označte si vybrané zaměstnance a pomocí akčních tlačítek zvolte, zda jim např. směnu zarovnáte na jimi stanovený fond, nebo zda jim tu směnu uznáte jako přesčasovou


Opačný postup můžete udělat tak, že naopak vyfiltrujete zaměstnance, kteří mají v daném dni záporné saldo. Důvodů, proč tomu tak je, může být více. Zaměstnanec nepřišel do práce a má ve výkazu neexistující záznamy, nebo špatně "pípal" na čtečce a má ve výkazu chybné záznamy čtečky a nebo odešel dříve a některé hodiny mu chybí odpracovat. Pomocí akčního tlačítka Přidat směny/výjimky můžete označeným zaměstnancům rychle doplnit práci, dát dovolenou, atp. 


V dalším z mnoha příkladů si ve filtru v části Výjimky zatrhněte možnost Dovolená a zobrazí se vám ti zaměstnanci, kteří v daném dni měli zadanou nebo schválenou dovolenou. Takto můžete postupovat i u dalších výjimek jako je nemoc, lékař, služební cesta, atp. 



Tato funkce vyžaduje speciální právo a zaměstnanci jej můžete povolit v nastavení práv v sekci Výkazy. 




Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit