Na co nezapomenout před výměnou čtečky?

Změněno dne Tue, 21 Sep 2021 v 12:52 PM

Při výměně čtečky za novou, případně před odesíláním čtečky na servis je důležité myslet na to, že v ní mohou být identifikační údaje zaměstnanců (otisky, čipy). Abyste nemuseli po připojení do nové čtečky znovu odebírat zaměstnancům otisky nebo přiřazovat čipy, tak je potřeba z původní čtečky před jejím odpojením, stáhnout identifikační údaje přímo do programu Alveno.


Záloha se provádí přímo v programu Alveno. V menu na pravé straně zvolte možnost Nástroje, dále v sekci Čtečky vyberte Identifikační údaje ze čtečky. Ve filtru na pravé straně zvolíte správnou docházkovou čtečku a v seznamu zvolíte ty zaměstnance, kterým chcete stáhnout identifikační údaje. Pokynem Načíst ze čtečky se údaje uloží do programu Alveno. 


Nyní už je možné čtečku odpojit od sítě a odmontovat a na její místo přimontovat náhradní. Novou čtečku je opět potřeba připojit do elektřiny a k internetu. Jakmile čtečka komunikuje, tak už zbývá do ní autorizovat zaměstnance. 

V menu na levé straně klikněte na Nástroje, zvolte sekci Čtečky a dále klikněte na možnost Autorizace ve čtečkách. Ve filtru na pravé straně zvolte provoz a konkrétní čtečku, do které chcete zaměstnance autorizovat. Po načtení zvolíte ty zaměstnance, které budete do čtečky autorizovat a svou volbu potvrdíte tlačítkem Uložit


Tím, že jste z původní čtečky stáhli identifikační údaje zaměstnanců (čipy a otisky) do programu, tak v tomto okamžiku se tyto údaje nahrají do čtečky a zaměstnanci můžou ihned čtečku aktivně používat.


Podrobný návod s detailním postupem naleznete zde.

Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit